Tablet Voorkomt Bijwerkingen

Aap Noot Mies (ABC as easy as 1,2,3) is  een geheugenbord, een soort tablet,met een aantal velden, de interventie is gebaseerd op augmented reality techniek. Aumented reality is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer.

Tablet zonder bijwerkingen

Geen hogere wiskunde

De velden op de tablet worden gevuld met pictogrammen voorzien van beeld, tekst en geluid. Door associatietechnieken toe te passen wordt het eenvoudiger dagelijkse bezigheden beter te structureren en gezondheidsvaardigheden te verbeteren.Medische informatie wordt namelijk door veel mensen als ingewikkeld ervaren en niet begrijpen. Dit maakt mensen vaak onzeker. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat veel mensen ondanks de leerplicht beperkte kennis van de taal hebben. Lees- en rekenvaardigheden zijn dikwijls ook beperkt (dit is een wereldwijd probleem).

Maak informatie begrijpelijk

Tijdens de inventarisatie zijn er gesprekken gevoerd middels co-creatie sessies. Het bleek dat er tussen de behandelende zorgverlener en zorgontvanger dikwijls communicatieproblemen zijn. Men spreekt elkaars taal niet.Dit kan bij bijvoorbeeld medicijnengebruik voor gevaarlijke situaties zorgen.De gebruiker begrijpt in veel gevallen de tekst van de medische bijsluiter niet. Met kleine aanpassingen kan de informatie naadloos aansluiten bij het bevattingsvermogen van een groot deel van de gebruikers.

Het roer moet om

Bestaande initiatieven, producten en diensten sluiten helaas meestal niet aan bij de gezondheidvaardigheden van gebruiker van de medicijnen. Het geheugenbord is doelmatig te gebruiken bij medicijnengebruik als ondersteuning van de uitleg door de apotheker, huisarts ter bevordering van goed gebruik van medicijnen.  Objectherkenning kan er voor zorgen dat toegevoegde informatie op een intuïtieve manier wordt weergegeven. Ook kan de gebruiker het bord in een later stadium interactief inzettten ter ondersteuning van andere dagelijkse bezigheden.

Meedoen

Als u ook denk dat het hoog tijd is dat we echt gaan werken aan begrijpelijke informatie in de zorg. Neem dan direct  contact op met alexander@medischebijsluiter.nl

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trending