020-6178310 | info@medischebijsluiter.nl
AvMB > tekentafel, tekentafel poltiek > Tekentafel politiek veroorzaakt problemen

Tekentafel politiek veroorzaakt problemen

Aanbevelingen vanaf de tekentafel

Oplossingen aan de tekentafel voldoen in de echte wereld. Wij willen een plan van aanpak opstellen waarbij deskresearch, de aanbevelingen van de deelnemers aan de sessies en mensen uit de focus groep als leidraad dienen. Incidenten kunnen overigens, hoe spijtig ook, nooit voor 100% worden uitgesloten. Echter als het probleem gedeeltelijk kan worden opgelost door een begrijpelijke bijsluiter dan mogen we deze kans niet laten lopen.

Bijzonder verschijnsel

Tekentafel politiek is dan ook een bijzonder verschijnsel. Op de tekentafel lijkt ons systeem om veilig medicijnen gebruik in goede banen te leiden perfect. Van 1e uitgifte gesprek tot de gepersonaliseerde medicijnenrol. Toch laat de praktijk een ander beeld zien. Dat kan nee dat moet anders.

Begrijpelijk als norm

Een medische bijsluiter moet begrijpelijk zijn. Geen disclaimer maar een bron van informatie. Dat is zelfs bij Wet geregeld, maar net als bij veel andere situaties verschuilt de overheid zich achter protocollen, richtlijnen en zelfs andere wetten. Wij hebben hierover contact gehad met het College van de rechten voor de mens. Ook hier hebben wij weer te maken met een papieren tijger. De uitspraken zijn immers niet bindend.

Begrijpelijke informatie is een keuze, medicijnengebruik niet

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.