Commercieel beschermingsbewind in een zieke bedrijfstak en verdient verandering. Soms kom je iemand tegen die pech heeft. Opeens ziek werd. Iemand die door ons systeem niet alleen zieker, maar ook armer wordt.

Commercieel beschermingsbewind
wie betaalt de rekening

In zijn woorden: “Ik ervaar mijn financiële situatie als uitzichtloos. Ik wil mijn schulden betalen en weer leven. Niet de pinautomaat van de bewindvoerder zijn.Wij zijn daarom een petitie gestart die we gaan aanbieden aan de Tweede Kamer.

Iedereen mag na het kijken van dit filmpje bepalen of hij de huidige situatie wenselijk vindt. Ik in ieder geval niet en ben daarom deze petitie gestart. Commercieel beschermingsbewind is geen Prada tasje.

Petitie

Wij

De gewone burger verwachten van uw Kamer dat als een Wet niet functioneert deze wordt aangepast.

Constateren

Dat commercieel beschermingsbewind kwetsbare mensen niet beschermt, maar verder in de problemen brengt. Ook draagt onze Belastingdienst een steentje bij door bewindvoering fiscaal te behandelen als een Prada tasje. 21% BTW, in plaats van het 0 tarief

Commercieel beschermingsbewind: Raar en onwenselijk.

Het is natuurlijk raar en onwenselijk. Aan kwetsbare mensen helpen hoort geen verdienmodel te hangen. Een simpele conclusie moet dan ook zijn om te zeggen dat we als samenleving deze bedrijfstak een ander gezicht moeten geven.

en verzoeken

Per direct de mogelijkheid te onderzoeken het BTW-tarief op bewindvoering te verlagen van 21% naar naar het nul tarief.

Daarnaast op korte termijn een wetswijziging aangaande beschermingsbewind door te voeren, want eenmaal in bewind met een inkomen net boven het minimum is een terugweg onmogelijk. Er moet ook door rechtbanken worden geïnvesteerd op uitstroom en bij instroom de haalbaarheid en wenselijkheid toetsen.

Niet te verkopen dat dit nog niet is aangekaart. De komende maanden gaat onze vereniging Aandacht voor Medische Bijsluiter beschermingsbewind aanbieden voor een Appel en Ei. Wij hopen dat er mensen zijn die mee willen werken aan dit initiatief. Kijk zelf waarom