unieke spelshow

Unieke Spelshow voor de gewone man

Binnenkort op de buis een unieke spelshow over zorg. Wij worden door meer welvaart en technologische ontwikkelingen ouder. Niet alleen ouder maar dikwijls ook met meerdere chronische ziekten. Je hoeft dan ook geen geleerde te zijn om tot de conclusie te komen dat als er geen keuzes worden gemaakt en besluiten worden genomen ons hoogwaardige stelsel onbetaalbaar wordt. Wij zoeken kandidaten die hun ideeën durven te delen. Wij zijn ervan overtuigd dat het delen van een idee ons verder brengt. Lang leve de spion.

Gemiste kansen

Het is dan ook doodzonde dat er op dit moment ontzettend veel kansen onbenut blijven om “onze zorg” verder te verbeteren. Dikwijls is er geen match tussen vraag en aanbod. Wij denken met het programma niet het ei van Columbus in handen te hebben. Wat we wel hebben is een innovatief programma dat uiteindelijk niet alleen in Nederland kan worden uitgerold, maar ook internationaal kansen biedt om op deelgebieden structurele betaalbare oplossingen te bieden.

The investor’s dilemma

Harverd professor Clayton M. Christensen geeft duiding aan het probleem en reikt ons de oplossing.The investor’s dilemma van Christensen is dan ook een aanrader voor mensen die begrijpen, beseffen en willen voorkomen dat “echte marktwerking” in de zorg wordt ingevoerd. Fantastische zorginstellingen /organisaties die alles fantastisch deden, maar steeds minder fantastisch worden. Zij  worden voorbijgestreefd door nieuwkomers die slecht met een aanpassing aan de technologie en / of de dienst, klanten weten te vinden en aan zich te binden. Het investor’s dilemma is ‘dan ook een waarschuwing voor instellingen die denken met wat lobbyen in Den Haag en een blik vrijwilligers de dans te kunnen ontspringen en denken door te kunnen  / moeten gaan met iets dat tot niets lijdt.

Stel niet uit en doe direct mee

Deel je inzending en speel mee met deze unieke spelshow.