Leren zwemmen

Leren zwemmen was heel lange vaste pret in het primaire onderwijs. Goede zorg begint bij de vitaliteit van onze kinderen. Leren zwemmen is letterlijk leren je hoofd boven water te houden. Voor kinderen is dit heel belangrijk, toch zie je dat steeds meer gemeenten door stijgende kosten vanuit de WMO hier steeds minder geld voor hebben. Gevolg in de Randstad kan 45 % van alle kinderen onder de 8 jaar niet leren zwemmen.

Aap Noot Mies

Aap Noot Mies , voorzie de medische bijsluiter van beeld en geluid,  was mijn inzending voor het beste zorg idee van Nederland 2014, want het is natuurlijk van de zotte dat we wel naar de maan kunnen, maar niet is staat zijn veel gebruikers van medicijnen te voorzien van begrijpelijke informatie.  Dit zorgt voor duizenden onnodige ziekenhuisopnamen was ook gisteren weer uitgebreid in de kranten te lezen. Dit kost onze samenleving miljoen die we beter voor bijvoorbeeld het leren zwemmen van onze kunnen gebruiken.

Wat is er mis met die visuele cortex

Daar moet natuurlijk iets mee gedaan worden zou je denken, Den Haag pakt zoiets op. Met het geheugenbord stond ik in kranten, kwam op radio en TV en iedereen zei: “Jij gaat winnen!” maar ik won niet! Ik heb twee jaar staan bonken op deuren met de oplossing in mijn handen, namelijk het geheugenbord. Kreeg applaus en als uitsmijter altijd die maar bij de politici; “hartstikke leuk, maar eerst even iets belangrijks wettelijk verplichte weidegang” Ook die weidegang, onlangs aangenomen in een motie is belangrijk. Het staat echter niet in verhouding met de gevolgen van verkeerd medicijnengebruik.

Ik probeer dan ook met een directe oproep aan iedereen die vindt dat als betere zorg voor lagere zorgkosten kan worden geleverd, wij deze kans moeten grijpen.

De gewone man

Want het zijn niet de ambtenaren en de politici in de Den Haag die voor de noodzakelijk veranderingen in het zorgstelsel kunnen zorgen, maar mensen zoals u en ik die ervoor gaan zorgen dat we samen de zorg betaalbaar en toegankelijk houden voor onszelf maar (en deze maar kan ik hem hebben )ook voor onze ouderen, andere kwetsbare groepen en misschien wel in het bijzonder voor onze kinderen.

Wij rekenen  op u!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trending