020-6178310 | info@medischebijsluiter.nl
AvMB > Blog > In De Media > Open brief aan minister Schippers

Open brief aan minister Schippers

open brief

Open brief als communicatie middel

Als vereniging dachten wij met een open brief de aandacht van de Minister te trekken. Twee jaar na dato, wachten wij nog steeds. Diverse media hebben bij ons aangeklopt met de vraag waarom wij zo graag de medische bijsluiter op de agenda willen plaatsen. Ons antwoord is dan: “Minder doden, minder ziekenhuisopnamen en minder zorgkosten en het gaat dan niet kleine bedragen. Wereldwijd spreek je dan over miljarden.  Het is dan ook raar dat er meer aandacht is voor de kleur van van zwarte Piet. Of eigenlijk ook niet, want de visuele cortex richt zich op de schreeuwers. De zwijgende meerderheid heeft het nakijken.

Geachte redactie,

Hierbij treft u een persbericht van vereniging Aandacht voor Medische Bijsluiter. Dit naar aanleiding van een open brief van haar voorzitter aan minister drs. Edith I. Schippers van VWS d.d.15 februari 2016.

Wij hopen dan ook dat u kans ziet dit bericht te plaatsen of mee te nemen in uw berichtgeving hierover.

Met vriendelijke groet,

Alexander Grassi

“Jaarlijks duizenden doden door verkeerde medicatie. Nu kunnen we er iets aan doen.”

Verkeerde medicatie kost jaarlijks ondanks talrijke initiatieven zowel nationaal als internationaal duizenden levens. Ook is er mede door een verwachtte toename van aantal chronisch zieken met Multimorbiditeit meerdere kwalen tegelijkertijd en de vergrijzing geen zicht op verbetering. Multimorbiditeit leidt al snel tot Polyfarmacie tot (meerdere medicijnen tegelijker tijd) bij vooral ouderen en andere kwetsbare groepen.

Geduld is een schone zaak

Onze brief was vrij open en natuurlijk met name gericht om in gesprek te komen. Meerdere malen hebben wij met voormalig minister Schippers aan tafel gezeten. Wij hebben het met haar diverse keren uitgebreid gehad over de bijsluiter. Over mogelijkheden om de begrijpelijkheid van de bijsluiter te verbeteren. Helaas is het middels de formele weg niet gelukt. Vanuit het departement hebben wij slechts een bericht van ontvangst mogen ontvangen.Wij geven niet op. Wij gaan natuurlijk gewoon door.

Tekst Brief aan Schippers 15-02-16

Radiofragment brief aan minister op NPO

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.