- Meedoen loont, daar het om gaat
- Meedoen loont Lid, Sponsor of Donateur worden, wacht niet langer. Kom direct in actie. Alles draait bij AvMB om toegankelijke en begrijpelijke medische informatie. Dat houdt ook in dat wij kijken naar de opbrengsten van behandelingen. Niet iedere behandeling draagt bij een een beter leven. Wij gaan echter niet op de stoel van de arts of de apotheker zitten. Natuurlijk zijn zij er om uw beter te maken. Onze bijdrage is het belang van betrouwbare en begrijpelijke informatie op de kaart te zetten, Het gebruik van eenvoudige taal is geen schande. Daar wordt iedereen beter van.
-
Onafhankelijk en geen last van rentseeking
- Aandacht voor Medische Bijsluiter is er om ervoor te zorgen dat instanties zich niet verstoppen. Verstoppen achter protocollen en multi-interpretabele wetgeving. Heeft u geen tijd of gelegenheid vrijwilliger van Aandacht voor Medische Bijsluiter te worden, maar u vindt ons initiatief wel belangrijk? Dan kunt u ons werk financieel steunen. Binnen onze mogelijkheden stellen wij daar een prestatie tegenover, waaronder ons leden beloningssysteem. U zult zien meedoen loont .
-
Meedoen loont
- U kunt ons financieel ondersteunen door een bedrag te storten op rekeningnummer Bankrekeningnummer NL 47 RABO 0300 8959 25 t.n.v. AvMB of middels iDEAL . Het is de bedoeling dat het Aap Noot Mies! project wordt gedragen door mensen die het platform gaan vormgeven en ondersteunen ten behoeve van een veilige medische bijsluiter. Dit als onderdeel van begrijpelijke en toegankelijke medische informatie. Wij geloven dat een begrijpelijke bijsluiter een belangrijke rol kan spelen bij goede, betrouwbare en betaalbare zorg. Onze doelstelling is om een flexibel platform voor digitaal publiceren en samenwerking ter beschikking te stellen. Door daarnaast ook interactieve sessies te organiseren met zowel de gebruikers als de verstrekkers van medicijnen.
-
Onze visie
- Medicijngebruik is natuurlijk een nutsvoorziening. Dit houdt in dat hier een taak voor de overheid ligt om de regie te voeren. Hierbij valt ook te denken aan een het zogenaamde Kiwi-model, of varianten hiervan. Dit is een model waarbij de overheid openbare bestedingen uitschrijft. Alleen de prijs van het goedkoopste medicijn dat respectievelijk alle nodige werkzame bestanddelen bevat in een vergelijking tussen alle merkartikelen en dat redelijkerwijs het beoogde resultaat geeft wordt terugbetaald door de ziektekostenverzekering.
- In Nieuw-Zeeland is de overheidsinstantie Pharmac verantwoordelijk voor de uitvoering. In Nederland ligt het dan ook voor de hand dat dit het College Beoordeling geneesmiddelen CBG is. Het verdient aanbeveling kritisch naar de huidige structuur van het CBG bij het beoordelen van medicijnen te kijken. Onafhankelijkheid waarborgen moet een topprioriteit zijn.
-
Informatie over medicijnen moet valide, toegankelijk en begrijpelijk zijn
Een platform dat informatief en lonend is om aan deel te nemen. Dat laatste vinden wij heel belangrijk. Een platform dat geen waarde biedt aan de deelnemers verliest al snel haar bestaansrecht. We willen dan ook werken aan een verdienmodel voor preventie. Dit alleen zal niet voldoende zijn om de strijd tegen multi-morbiditeit in combinatie met polypharmacy te winnen, maar draagt bij aan zinnige zorg. Mogelijkheden zoeken om meer gebruik te maken van beeld en minder van moeilijke woorden hoort hier natuurlijk ook bij.
Dit houdt in dat er ook voor de farmaceutische branche een belangrijke rol blijft weggelegd. Deze rol wordt legitiem voor de sector als in samenwerking met overheden en /of andere stakeholders een beloningsysteem wordt ontwikkeld voor werkzame medicijnen.Gesjoemel moet worden bestraft en niet werkende pillen van de markt gehaald. Wereldwijd is er het besef dat er grote veranderingen op komst zijn. Wij zijn er klaar voor