020-6178310 | info@medischebijsluiter.nl
AvMB > Blog > Oplossingen > Lucris

Doe mee aan een uniek initiatief.

Om gehoord te worden in Den Haag hebben wij uw steun nodig.
Alleen dan kunnen wij het verschil maken.

Word lid na dit fragment

Lucris

Lucris

Lucris een eigentijdse oplossing, aparticipatie you name it

Lucris, aparticipatie, namen hebben we genoeg voor het nieuwe TV programma van Aandacht voor Medische Bijsluiter. Ook roepen wij het publiek op om een naam in te sturen. De naam is zoals de Romeinen als wisten een voorteken (nomen ets omen). We gaan heel laagdrempelig en toegankelijk beginnen.

Vrije geesten

Lucris is de werktitel voor het programma. Jan Troost en Alexander Grassi zoeken vrije geesten die mee willen werken aan een uniek initiatief. Het is toch te gek voor woorden dat ons zorgstelsel wel kan genezen, maar dat welzijn een soort voedselbank is geworden. Net niet over datum, maar steeds meer afhankelijk van vrijwilligers. Anno 2018 is dat onverteerbaar en onwenselijk. Samen gaan we daarom de zorg weer beter maken klijkt ambitieus. Het is ook ambitieus, maar het is haalbaar. Laaghangend fruit plukken. Dan zijn we al een eind op weg. Het project “Lucris” is een eigentijdse oplossing voor knelpunten in de samenleving. Meedoen is de maatstaf.

2018 jaar van de waarheid

Het start vanaf 14 januari 2018 en is wekelijks tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 te zien. Aparticipatie, Lucris een eigentijdse oplossing, Meedoen loont, you name it. Ons zorgstelsel is budget gestuurd. Dat is een zegen voor de cure. Dat moet zo blijven, maar dat kan alleen al onze care die steeds meer op een voedselbank begint te lijken, net niet over datum, maar steeds meer afhankelijk van liefdadigheid. Ons programma wil laten zien dat het eigenlijk doodzonde is dat allerlei goede initiatieven geen kans krijgen. Met ons programma komt er die kans.

De Locatie

Het wordt uitgezonden vanuit Pakhuis de Zwijger bij Salto in Amsterdam aan de Piet Heinkade. Aan het programma is ook een wedstrijd verbonden. Een wedstrijd om goede intitiatieven een kans te geven hun.  Dit kan bijdragen aan betere en doelmatige zorg. Mensen en organisaties die oplossingen hebben zijn bij ons van harte welkom om mee te doen.

Producten en diensten verder ontwikkelen om toegankelijkheid en gezonheidsvaarigheden te bevorderen verdienen een podium. We nuodigen je uit om je oplossing te sturen www.lucris.nl

Ook als je aan de voorbereding wilt meewerken kun je je nu opgeven. Wij geloven namelijk dat verbeteringen in de zorg natuurlijlk niet van de overheid zullen komen, maar uit de samenleving moeten komen. Natuurlijk niet van een tekentafel uit Den Haag. Dat willen wij de komende maanden vanaf januari laten zien in een wekelijks programma. Kijken dus.

Alexander Grassi

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.