ANBI Status voor onze vereniging

Wij hebben 23 december 2014 de ANBI status verkregen. Een ANBI moet een aantal gegevens publiceren. Deze treft u op onze site. Klik hier voor alle voorwaarden die de belastingdienst stelt om de ANBI status te verkrijgen. Een ANBI kan de vereiste gegevens op een eigen internetsite publiceren.  Een andere mogelijkheid is de gegevens op een gemeenschappelijke internetsite van bijvoorbeeld een brancheorganisatie te plaatsen. AvMB heeft gekozen voor eigen kanalen zoals Drempuls en Lucris TV bij Salto op de Amsterdamse kabel.

De voorwaarden

De naam van onze vereniging is Aandacht voor Medische Bijsluiter, afgekort AvMB.(854678098, registratie bij de belastingdienst )

Voor wie werkt het wel ? Wij hebben voor deze naam gekozen,  omdat wij het bijzonder vinden dat over iets dat zo belangrijk is: Uw gezondheid, er weinig op papier staat, dat inzicht geeft over uw gezondheid. Veelal is het enige dat op papier staat de bijsluiter. Deze is bijgevoegd in het pillendoosje, maar zelfs die ontbreekt regelmatig als er sprake is van een baxterrol.

Een systeem dat goed functioneert als je die gemiddelde Nederlander bent. Het wordt al een stuk moeilijker als je wat meer moeite hebt informatie snel tot je te nemen. Goed gebruik is dan een stuk lastiger. Veel ouderen hebben vanwege een gebrek aan structurele activiteiten regelmatig geen idee welke dag van de week het is. Hierdoor kan het zomaar zijn dat men bij het zien van de baxterrol denkt dat men de medicijn nog moet innemen.

Anbi Status

Ambities voor de komende tijd

Onlangs maakten wij de balans op van 4 jaar Aandacht voor Medische Bijsluiter. In onze kerstspecial wij hier hier aandacht aan besteed. Dit is was ook een mooie gelegenheid om vooruit te blikken op het nieuwe jaar. 2018 wordt het jaar dat  AvMB Lucris gaat lanceren. Lucris is een tv format dat oog heeft voor knelpunten in onze samenleving. Begrijpelijkhed van informatie en toegankelijkheid van samenleving mag niet worden gezien als een kostenpost, maar als een invullling van een inclusieve samenleving.Van, voor en door is het motto. Dit betekent dat wij voor iedere vorm van samenwerking openstaan om dit project tot een succes te brengen.

U kunt ons steunen

Middels iDeal kunt u de contributie veilig overmaken. De jaarlijkse contributie bedraagt € 25, indien dit bedrag een te grote last voor u is, kunt u vrijstelling krijgen. Wij vinden net als bij de zorg, geld niet de reden moet zijn om iets te doen of ergens van af te zien. Begrijpelijk en toegankelijkheid zijn immers zakken waar wij als AvMB voor staan.  

Waar willen wij heen

De doestelling van de vereniging Aandacht voor Medische Bijsluiter(AvMB), is complexiteit van medische informatie onder de aandacht te brengen. Gebruikers van medicijnen naar het juiste lokket te verwijzen. Nog te vaak gaat het mis. Dat kan, nee dat moet anders.