Patiënten onthouden ongeveer 20 % van de informatie die je ze mondeling geeft. Tijkd voor de Vlogsluiter

De Vlogsluiter is een initiatief van Aandacht voor Medische Bijsluiter.

Een Vlog is de benaming van een dagboek op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden. De vlog is een variant op het blog, waarbij de inhoud voornamelijk tekst is. Een bekende uitspraak van heel lang geleden is; één beeld zegt vaker meer dan 1000 woorden. Vanuit dat perspectief zijn we gestart met: Vloggen doe je met de vlogsluiter is een initiatief van Aandacht voor Medische Bijsluiter, maar staat open  voor iedereen die een bijdrage wil leveren .

Negatief in het nieuws

In 2016 kwam het vloggen negatief in het nieuws met de Treitervloggers. Wij draaien de boel om en gaan de kracht van beeld gebruiken om “onze zorg” te verbeteren. Begrijpelijke en toeganklijke medische informatie beschikbaar voor iedereen. Daarnaast ook aandacht voor knelpunten, ware hindernissen voor mensen met een fysieke bepreking. Hoe kom ik met mijn rolstoel op de derde verdieping zonder lift.

Een wereld van mogelijkheden

Een filmpje, animatie of vlog doet vaak wonderen om de begrijpelijkheid en aanzet tot toegankelijkheid te verbeteren. Wij weten dat er prachtige projecten en initiatieven zijn om dit te bereiken. Laat dan ook zien waar je mee bezig bent. Stuur ons een kort filmpje van jouw idee hoe het ook kan, zodat wij er aandacht aan kunnen besteden. Het maakt niet uit in welke fase je zit.

Iedere bijdrage is welkom

Als je geen filmpje hebt is dat geen probleem onze vloggers komen dan graag naar je toe. Je kunt natuurlijk ook een foto of een tekening opsturen als teken van steun aan ons initatief. Iedere bijdrage aan ons initiatief is van natuurlijk van harte welkom. Je kunt dit mailen naar alexander@medischebijsluiter.nl . Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met je op, of je kunt het formulier invullen.