Aap Noot Mies

Het Aap Noot Mies shirt van Aandacht voor Medische Bijsluiter kan ook praten. Het begin is er. Ook niet-leden kunnen het shirt binnenkort te bestellen. Het shirt is een leuk hebbe dingetje dat  je nu ook als welkomst cadeau kunt krijgen als je lid wordt.

Net als Aap Noot Mies het leesplankje van Hoogeveen : Een hulpmiddel bij het leren lezen, moeten er ook nieuwe  begrijpelijke hulpmiddelen komen die kunnen bijdragen aan veilig gebruik van medicijnen voor iedereen.

Leesplankje

1897 gaf uitgeverij Brinkgreve het tweeregelige leesplankje van Hoogeveen uit met vijftien woorden. Het begon met de woorden raam-roos-neef. In 2010 was het een eeuw geleden dat de Groningse uitgeverij Wolters het aap-noot-mies op de markt bracht. Het leesplankje van Hoogeveen is dan ook meer dan 100 jaar oud.  Aap Noot Mies is uitgegroeid tot een icoon van de Nederlandse cultuur.  De meeste mensen weten niet dat er diverse varianten bestonden van Aap Noot Mes, waaronder het Indische jaap-gijs-dien.

Augmented Reality

2018 wordt het jaar dat er een unieke variant van het leesplankje op de markt komt. Het bijzondere van ons leesplankje is dat oud en nieuw samenkomen. Samenkomen om met nieuwe technologie een bewezen methode in een nieuw jasje te steken Om een elegante oplossing te bieden aan groepen die moeite hebben met het berijpen van medische informatie. Het unieke is dat iedereen die mee wil werken aan dit initiatief van harte welkom is.

Het verschil maken

Met deze “moderne” versie van Aap Noot Mies komt er een product dat gaat bijdragen aan gezondheidsvaardigheden. Gezondheid staat bijna iedereeen op één, als het meest waardevolle bezit. Toch ziet

Nog te vaak ziet  onze verenging dat veel mensen niet over de  zelfredzaamheid beschikken om goed te participeren in onze samenleving. Dit kan, nee dit moet anno 2018 anders. Grote groepen uitsluiten omdat ze de informatie niet begrijpen, is natuurlijk niet van deze tijd. Word ook lid.

Aap

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trending